Urheiluliitto yrittää vallankaappausta

  • 4 huhtikuun, 2018
  • 0 Comments
  • admin

Urheiluliitto yrittää taas vallankaappausta

Luin tuossa menneellä viikolla mielenkiintoisen jutun Iltasanomista. Siinä kerrottiin Urheiluliiton yrityksestä vallata Suomen aikuisurheiluliitto. Urheiluliitto yritti liittää aikuisurheiluliiton jo syksyllä omaan liittoonsa, kun tämä vallankaappaus ei onnistunut, niin nyt SUL tuli jakamaan aikuisurheiluliiton mestaruuskisoihin myös omat mitalinsa.

Jo on aikoihin eletty. Olin itse syksyllä siinä kokouksessa, jossa Urheiluliiton johtokin oli mukana yrittämässä vallankaappausta. Jo silloin ihmettelin sitä meininkiä. Vuosikokousta häirittiin kaikin mahdollisin keinoin. Ajattelin silloin ja ihmettelen myös nyt, eikö Urheiluliiton johdolla ole tarpeeksi tekemistä nuoriso- ja huippu-urheilun kehittämisessä, vaan jostain syystä nyt riveihin halutaan aikuisurheilijat.

Kyse taitaa olla siitä, että SUL haluaa 10 000 uutta jäsentä riveihinsä. Minä kysyn, mitä aikuisurheilijat siitä hyötyisivät?

Aikuisurheilijoilla on nyt toimiva liitto, toimiva kilpailusysteemi ja toimiva valmennussysteemi, jossa olen itsekin mukana. Aikuisurheilijat maksavat urheilemisensa omasta pussistaan, tukea ei tule mistään, eikä sitä ole edes vaadittu. Näin on ollut hyvä toimia. Toki menestystä tulisi arvokisoista vielä enemmänkin, mutta kaikilla mitaliehdokkailla ei ole varaa maksaa kilpailumatkoja pienestä eläkkeestä.

Tällä viikolla Madridin EM-hallikisoissa oli mukana hieman yli 100 suomalaisurheilijaa. He kaikki maksoivat matkansa ja majoituksensa itse. Aikuisurheiluliitolla on myös vaatesopimus, se takaa sen, että Suomen edustusasu on melko edullinen, ei toki ilmainen. Nämä urheilijat toivat laskujeni mukaan EM-kisoista 85 mitalia Suomeen!

Ei ihme, että SUL haluaisi tämän ryhmän kasvattamaan liittonsa valtionapua. En ymmärrä mistä muusta voisi olla kyse.

Samaisesta Iltasanomasta luin myös uutisen, jonka mukaan Urheiluliitolla ei ole ollut kahteen vuoteen edes asustesopimusta, vaan maajoukkueasuja karhutaan jo olympiamitalisteiltakin. Eikö tämäkin uutinen nyt osoita, että oma pesä kannattaisi laittaa kuntoon, ennen kuin hamuaa sitä vihreää ruohoa aidan toisella puolella.

Urheiluliitolla pitäisi olla selkeä tavoite huippu-urheilussa ja sen kaiken toiminnan pitäisi tähdätä siihen, että menestys olisi jatkossa parempaa. Aikuisurheiluliitto SAUL ry kyllä hoitaa aikuisurheilijoiden asiat ja hyvin hoitaakin. Me taas luomme liiton jäsenistön tarpeisiin valmennustietoa http://www.valmennusapu.fi kautta, käytössämme on useita entisiä SUL:n heittolajien vastuuvalmentajia.

Palataan vielä Madridin EM-kisoihin. Seitsemästä viimeistelyleirillämme olleesta urheilijasta neljä otti kisoissa mitalin ja kolme muuta olivat kuuden parhaan joukossa. Viime syksyn leirityksestä alkaen mukana olleista aikuisurheilijoista 70% on parantanut tuloksiaan ja loput 30% ovat pystyneet pitämään tasonsa. Sekin on aikuisurheilussa kova juttu.

Tulokset siis kertovat, että suomalaiset ovat yleisurheilun aikuissarjoissa Euroopan ja maailman eliittiä. Meillä halutaan panostaan siihen, että ollaan kunnossa kaiken ikää. Kun meillä on näin loistava systeemi, joka tuottaa tulosta, niin ei sitä minun ymmärtämyksen mukaan kannata hajottaa. Se tuntuisi hölmöläisten hommalta.